Подновяват изграждането на зоопарка в Пловдив

17:15, 25 юни 18 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивски административен съд е отхвърлил жалбите на еколозите по отношение на оценката на въздействието върху околната среда за строителството на зоологическата градина. Това заяви кметът Иван Тотев. Той обясни, че магистратите са се произнесли в полза на Община Пловдив, което ще даде възможност да се завърши зоологическата градина, съобщи БНР.

Все още се очаква решение на съда по жалбата на еколозите за Втори гребен канал, допълни още Тотев. 

В пловдивския зоопарк ще могат да се видят екзотични животни от пет континента. В списъка са леопардовите котки – сервал и оцелот. Една от най-красивите диви котки – евразийски рис, както и забавните сурикати. В списъка с 13 животни са още патагонска мара, носато мече, фламинго, наду, американска видра, камила, черен лебед и лама.

22 са хабитатите, като във всеки един от тях може да се отглеждат по 40-50 животни, ако видовете им позволяват. Хабитатите ще се доближават максимално до естествената среда на животните. За мечките е заделена площ от 3 декара, която ще наподобява гора. Вътре те ще имат собствени басейн с рекичка, както и различни храсти с плодове. Вълците също ще се ширят в огромна площ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама