В Карлово стартират проявите за годишнината от рождението на Апостола

11:30, 17 юли 18 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Карлово стартират проявите, посветени на 181-та годишнина от рождението на Васил Левски.

В Исторически музей  се откри изложба с издания за Васил Левски, които се съхраняват във фондовете на Историческия музей и НМ „Васил Левски“. Директорът на ИМ – Карлово Мария Деянова представи ценните експонати, някои от които са първите книги посветени на Апостола.

Изложбата съдържа оригинално издание на първата биография на Васил Левски, написана от Иван Унджиев и други уникални научни и литературни издания, в които се разказва за великия карловски герой. Директорът на музея награди участниците в маршрутите: „Паметни места за Апостола в родния му град“ и „Последните стъпки на Апостола в Карлово“, като дари литературни издания за учениците на СУ „Васил Левски“ и СУ „Христо Проданов“. Изложбата може да бъде разгледана до 5 септември.

Вечерта (от 19.30 ч.) на централния площад „20 юли“ тържествено ще бъде връчена тазгодишната Награда на Карлово, която се присъжда вече над 20 години на изявени културни деятели. 

Събитието ще завърши с празничен концерт на Биг Бенда на БНР и спектакъл на ансамбъл „Българе“. Утре, когато е рожденият ден на Левски, проявите продължават през целия ден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама