Пловдив почете 181 години от рождението на Васил Левски (СНИМКИ)

14:10, 18 юли 18 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С военен ритуал, поклонение и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски на централната алея на парк Бунарджика, днес в Пловдив бе почетена 181-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

Тържественото слово пред събралата се пловдивска общественост произнесе Таня Караиванова – литератор, член на УС на Общински комитет „Васил Левски“ Пловдив. Водещ на честването бе Златко Павлов. В церемонията участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци и членове на Комитет „Родолюбие“.

За да почетат 181-та годишнина от рождението на Васил Левски в общоградското честване участваха Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, Председателят на Общински съвет – Савина Петкова, бригаден генерал Явор Матеев - началник на гарнизон Пловдив и командир на 68-а бригада „Специални сили“, заместник областният управител инж. Димитър Керин, кметовете на райони, общински съветници, директори на общински предприятия, представители на политически и обществени организации, граждани и медии.

Венци и цветя на паметника на Васил Левски бяха положени от Кмета на община Пловдив – инж. Иван Тотев, Областния управител на област Пловдив – Здравко Димитров, Председателя на Общински съвет – Пловдив – Савина Петкова, Народния представител Елена Аксиева, Командването на пловдивския гарнизон, Почетния консул на Русия в Пловдив, от кметовете на шестте района, от Общински комитет „Васил Левски“, Комитет „Родолюбие“, Студентски съвет Пловдив, от политически партии, обществени организации и признателни граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама