Iron Maiden и Judast Priest подгряват Световното първенство по кану-каяк

20:00, 19 юли 18 / Култура 25 861 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Здрав хеви метъл ще подгрее гостите и участниците в Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, което ще се проведе в Пловдив от 26 до 29 юли.

От 20 до 22 юли гребната база в града е домакин на второто издание на фестивала HILLS OF ROCK 2018, в който ще вземат участие някои от най-големите метъл банди в света като Sabaton, Judast Priest и безспорния хедлайнер Iron Maiden.

Фестивалната зона ще бъде изградена в началото на канала от западната страна на стадиона. В същото време в Пловдив вече ще са пристигнали повечето отбори извън Европа, като от 16 юли тече и тренировъчен лагер на Международната федерация по кану-каяк за 20 развиващи се държави. Така последната част от подготовката на
младите състезатели за първенството ще премине под звуците на здрав хеви метъл.

Опасения фестивалът да попречи за организацията на шампионата обаче няма. „В отличен синхрон сме с организаторите на HILLS OF ROCK и не се очаква двете събития да си попречат взаимно. Спокойствието на състезателите и треньорите е осигурено, а имаме уверение, че след последния ден на фестивала зоните, в които той се провежда ще бъдат почистени максимално бързо“, заяви изпълнителният директор на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова.

Единственият проблем беше с хотелите, тъй като заради концертите и Световното първенство легловата база в Пловдив е изцяло запълнена. 

Резултатите от Световното първенство по кану-каяк ще може да се проследяват на живо по мобилните телефони. Българската федерация по кану-каяк разработи специално приложение - canoeinfo.com, за Android и IPhone. То може да се изтегли безплатно и на него ще бъдат качвани в реално време резултатите от всяка гонка и допълнителна информация около първенството. Налична е пълната програма и точното време на всеки от 264-е старта в различните дисциплини, класове, дистанции и фази от световното първенство.

Над 1200 състезатели от 69 държави са подали заявки за участие на Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години. България ще бъде представена от 21 лодки, които ще участват в 24 дисциплини.

Това е трето голямо първенство, което Българската федерация по кану-каяк организира за последните 3 години. През 2016 г. гребният канал в Пловдив прие Европейския шампионат за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, а през 2017 г. – континенталното първенство мъже и жени.

Официалното откриване на шампионата ще бъде на 25 юли от 18.30 часа в Античния театър в Пловдив.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама