Стартира приемът на кандидатстудентски документи в МУ-Плевен

07:17, 17 юни 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес до 28 юни в Медицински университет – Плевен ще работи Комисията за прием на кандидатстудентски документи. Освен на място в Ректората, зрелостниците могат да заявят желанието си за явяване на конкурсните изпити в кандидатстудентските бюра в големите градове на страната или чрез системата за електронно подаване на документи, информират от пресцентъра на вуза. След завършено средно образование те имат възможност да кандидатстват за прием по държавна поръчка, редовно обучение, за специалност „Медицина” и за още 8 бакалавърски специалности във факултетите „Обществено здраве”, „Здравни грижи” и в Медицинския колеж. За бакалавърските специалности висшето училище провежда и втори прием на кандидатстудентски документи в периода 20-23 юли 2015 г.

Датите на конкурсните изпити в МУ-Плевен са през м. юли – на 1 и 8 юли съответно по биология и химия за специалност «Медицина» и тест по биология – на 27 юли за бакалавърските специалности на висшето училище.

Кандидатите, които се явят и на двете изпитни сессии – предварителна и редовна - участват в класирането с по-високата оценка.  Ако желаят да се класират с оценката, получена на предварителните изпити, без да се явяват на редовните, те не трябва да  заплащат такса, но е необходимо да подадат заявление за участие в класирането с избраните от тях специалности.

За поредна година МУ-Плевен дава възможност на участниците в национални и международни олимпиади с оценка над 5.50 по биология и химия, които завършват средното си образование в годината на провеждане на олимпиадата, да се включат с тази оценка по съответната дисциплина при формиране на състезателния бал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама