Godsmack и сие разтърсиха стадион „Лазур“ в Бургас (снимки и видео)

07:57, 17 юни 15 / Култура 25 2395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Здрав рок, метъл и хардкор пънк разтърсиха стадион „Лазур“ в Бургас. Вихрушката от тежки звуци връхлетя спортното съоръжение по време на дългоочаквания от много меломани Summer Chaos Festival.

Над 10-хилядна публика се събра на стадиона вчера, за да чуе пет любими групи. Първи на сцената се появиха българите The Pomorians. Добре познатата родна банда излезе към 16,00 часа и подгря зрителите за това, което следваше след тях. А то беше як хеви метъл и хардкор пънк от формираната в Бруклин американска група Biohazard. Вокалистът Били Гразиади направи истинско шоу, като отиде при публиката и стъпил на металните прегради свири под бурните овации на почитателите си.

Далеч по-мелодично подкараха финландците Amorphis. Въпреки демоничния вид, който имаше техният фронтмен, стилът им беше най-мек в сравнение с останалите участници във фестивала. Интродукцията на повечето им песни започваше баладично, като основен принос за това имаше човекът на клавишните. Може би заради това някои определят стила им като мелодичен дет метъл.

И ако Amorphis предразположиха някои от зрителите, попрекалили със спиртните напитки, да подремнат на тревата, то следващите участници не оставиха заспал човек сигурно и в съседните блокове. Papa Roach се появиха с гръм и трясък на сцената. Ниският на ръст вокалист Джейкъби Шадикс показа глас и енергия, за които много негови колеги могат само да мечтаят. Накрая накара публиката дълго да скандира името на групата му.

Най-дългоочакваният момент на фестивала се случи в 21,30 часа. Тогава на сцената мощно връхлетя Съли Ерна заедно с колегите си от Godsmack. Още първото парче не остави съмнение за силата и скоростта, която щатските метъли смятаха да демонстрират в Бургас – то се наричаше „1000hp“ (1000 конски сили) от едноименния албум, издаден през 2014 г. До края на концерта Съли Ерна държа хилядите си почитатели в екстаз, сбъдвайки мечтите им да го видят за първи път на живо в България.

Организацията на Summer Chaos Festival беше на ниво. Пред входовете публиката бе щателно проверявана за нежелани предмети. Охраната преглеждаше строго съдържанието на всички чанти, джобовете на хората бяха внимателно опипвани от гардове с бели ръкавици, жени в униформа преглеждаха дамите. Силно впечатление направи това, че числеността на женската част от феновете на тежката музика по нищо не отстъпваше на мъжката, а дори напротив. Теренът на стадион „Лазур“ беше окупиран от нежни създания с черни дрехи. Момичетата преобладаваха сред първите редици до сцената и техните викове се открояваха на фона на твърдия саунд. Сред зрителите имаше и немалко невръстни деца, дори още кърмачета, доведени от родителите си.

На стадиона хората не бяха допускани да си носят питиета отвън, но присъстващите не останаха жадни и гладни. Във фестивалната зона се предлагаха кебапчета и подбрани алкохолни и безалкохолни напитки, чиито цени бяха по-високи от тези в магазините извън спортното съоръжение. Чаша наливна бира струваше 3 лв., а малко шише минерална вода – 2 лв. Изпитото количество беше такова, че останаха купища празни бутилки и кенове във и около стадион „Лазур“.

Така голямата вечер на Summer Chaos Festival приключи. Сега идва ред на почистващите фирми, които трябва доста да поработят, за да приведат мястото на феста във вида, който имаше преди вчерашния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама