Изравнителните сметки за парно може да дойдат чак през октомври

08:26, 17 юни 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изравнителните сметки за парно и топла вода софиянци може да получат чак през октомври, като закъснение ще има и за клиентите на другите топлофикации. Причината е промяната е наредбата, която налага преработка на всички сметки. Това обясни пред БНР председателят на Асоциацията на фирмите за дялото разпределение Огнян Димитров.

Според Министерството на енергетиката по новата наредба трябва да бъдат изготвени изравнителните смети само на потребителите, които към датата на влизането й в сила, не са си получили сметките. Според Илия Николаев - председател на Асоциацията на топлофикаците, това означава неравнопоставеност.

"Във всеки случай не е добре да има неравнопоставеност, а равнопоставеността би изисквала и технологично време да бъде преработен софтуерът на фирмите за дялово разпределение, а също така и на топлофикационните дружества, тъй като фактурите се издават от тях и има вече нови позиции и по нов начин организирани сметки и таблици, които трябва да се направят и да се разбират от потребителите", каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама