Труден сезон очаква туристическият бранш по Черноморието

08:33, 17 юни 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лято 2015 ще бъде сезонът „Ласт минит”, така определи като труден за бранша предстоящия туристически период по Черноморието Димитър Димитров, председател на Браншовата асоциация на хотелиери и ресторантьори за Североизточен регион, предаде Радио Варна. Това се обяснява с руския пазар, който бележи спад за месец юни. Димитров коментира обаче, че е възможен ръст през юли и август на рускоговорящите гости.

Останалият пазар е в рамките на нормалното и се движи в график. По думите на браншовика се очаква завишение на българите, както и на туристите от Румъния, Полша и Чехия. Неговата преценка е, че отмарящите по Южното черноморие северни съседи ще са по-малко за разлика от Северното, където прогнозите са за ръст.

Според председателя на браншовата асоциация на хотелиери и ресторантьори най-слаб ще е сезонът за село Кранево, където детският туризъм ще отчете много драстичен спад на руските туристи. Водят се преговори за осигуряване на държавни субсидии да почиват у нас деца от Словакия, Русия, България. Той отказа да говори в цифри, тъй като разговорите продължават.

Официално сезонът започна с около две седмици закъснение, обектите са отворени и очакват туристите, обобщи още Димитър Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама