17 проверки по сигнали на „зелен телефон” извършиха старозагорски екоинспектори

09:10, 17 юни 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седемнадесет извънредни проверки по подадени сигнали на „зелен” телефон или по постъпили жалби за замърсяване на околната среда са извършили през май служители на Регионалната инспекция по околна среда и води в Стара Загора (РИОСВ).

Общо извършените проверки са 121, от които 76 са планирани, а 45 извънредни. Проверени са 106 обекта в Старозагорска, Сливенска и Ямболска област. За установени несъответствия по прилагането на екологичното законодателство са дадени 41 предписания и са съставени 4 акта за административни нарушения. Наложени са две санкции - за отчетени превишения на индивидуалните емисионни ограничения на : ТЕЦ „Марица Изток-2“ – 1 195 лв. и на „Едуардо Миролио“ Сливен – 1807 лв. От директора на РИОСВ – Стара Загора е издадено 1 наказателно постановление с размер на имуществена санкция от 2 000 лв. на свинеферма в  старозагорското село Оряховица за установено ползване на воден обект без разрешително.

Сумите от наложени санкции, включително и през предходни периоди, са на обща стойност 4770,80 лв., уточниха от Екоинспекцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама