Красимир Каракачанов: Не са виновни футболните хулигани за безредиците в Гърмен и „Орландовци“

10:34, 17 юни 15 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 17 януари 2011 година общинският съветник Ангел Джамбазки внася искането на хората от столичния квартал „Орландовци“ да бъде проведен на местен референдум. Събрани са 3000 подписа за свикването на допитване относно събарянето на незаконните постройки. Общинският съвет го отхвърля и нито една барака не е съборена. Сега виждаме резултатите от това бездействие.

Това заяви пред София Topnovini.bg Красимир Каракачанов, народен представител от ПГ на Патриотичния фронт и зам.-председател на Народното събрание.

По думите му проблемът в „Орландовци“ е с една 10-годишна давност и никой не си е мръднал пръста това да се промени. „Сега се оправдават, че били виновни футболните хулигани. Виновни са тези, които не са си свършили работата и не са съборили тези незаконни постройки“, отсече депутатът.

Според него полицейско присъствие трябва да има в районите, където се извършват подобен вид престъпления. „Как си представяте един полицай да стои на пост в това гето? Те ще го изядат за 24 часа. Тези, които живеят в незаконни постройки и нямат регистрация в София, да се връщат там, откъдето са дошли“, категоричен е Каракачанов.

Попитан къде ще отидат, депутатът заяви, че не знае. Част от земята, върху която ромите са строели домовете си, е общинска, а друга – частна. „Аз, ако отида да си построя къща върху чужд имот, някой трябва ли да ме обезщетява след като ми съборят постройката“, риторично попита Красимир Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама