Учители, директори и дейци на културата беседваха на тема „Образование = бъдеще”

10:34, 17 юни 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Фондация за развитието на регион Сливен” организира среща с учители,  директори на училища и дейци на културата на тема „Образование = бъдеще”. Форумът е част от поредица инициативи на фондацията за създаването на регионални и местни стратегии за цялостно и секторно развитие на икономика, здравеопазване, образование, култура, спорт и туризъм в региона и търсене на възможности за тяхното реализиране.

„Несъмнено образованието е ключова сфера за успеха на всяка общност и всеки човек като личност. Изразявам своята подкрепа към работещите в тази област – възпитатели, учители, директори на училища, културни деятели, които работят за нашето бъдеще. Много се надявам, че всички тези хора ще усещат обществената подкрепа за тази колкото отговорна, толкова и трудна мисия”, каза Стефан Радев – председател на Настоятелството на „Фондация за развитието на Сливен”.

Той се запозна със състоянието на образователната инфраструктура в региона, проблемите и възможностите за решаването им.

Стефан Радев подчерта, че със своите съмишленици ще работи активно, за да помогне на работещите в сферата на образованието, защото само така може да се създадат перспективи пред младите хора в региона.

Директори на училища поставиха конкретни проблеми, свързани с материалната база, наложителни ремонти и изграждане на помещения. Участниците в срещата се обединиха около становището, че проблемите в образованието не са само финансови, а има необходимост и от промяна в системата за повишаване нивото на знанията и уменията на учениците.

„Без образование няма бъдеще! За мен е важно да се подобрят резултатите на учениците и децата да растат в по-добра среда, а учителите да бъдат уважавани и да се чувстват спокойни в работата си”, допълни Стефан Радев.

Фондацията е учредена през 2002 година. Тя е инициатор и изпълнител на множество проекти в социалната сфера, културно историческото наследство, евроинтеграцията, селските райони, туризма, и много други. Организацията изпълнява мисия за подпомагане развитието на регион Сливен чрез предварително начертани стратегически цели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама