16-годишен пешеходец пострада при верижна катастрофа в Стара Загора

11:08, 17 юни 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорец на 16 години е в кома в болницата, блъснат от автомобил, съобщиха от полицията.

Зверската катастрофа станала вчера около 22,45 ч на ул.”Св. Княз Борис І”. На кръстовището с ул. „Ангел Кънчев, 24-годишният старозагорец Я.М., който управлявал лек автомобил ”Опел Вектра”, с пътници трима младежи на възраст между 20 и 22 години,  не спазил пътен знак „Б2” и отнел предимството на лек автомобил ”Фолксваген Пасат”, управляван от 36-годишна старозагорка.

В резултат на сблъсъка, двата автомобила се удрят и завъртат. „Опел”-ът е продължил движението си и блъснал пресичащия по ул.”Св.Княз Борис І” 16-годишен пешеходец, след което се ударил и в паркиран лек автомобил ”Дачия Логан”, който пък от удара се преместил и се блъснал в крайпътно дърво.

В резултат на катастрофата са причинени значителни имуществени щети по всички автомобили. Водачът на ”Фолксваген”-а и пътниците в ”Опел Вектра”-та са откарани в Центъра за спешна помощ в Стара Загора, където са обслужени амбулаторно и освободени.

16-годишният пешеходец е настанен в реанимацията на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович” с травма на главата, фрактура на десен крак, в кома и с пряка опасност за живота.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама