Контейнер с хиляди менте раници задържаха на Пристанище Варна

12:01, 17 юни 15 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Митнически служители на Пристанище "Варна запад" разкриха и задържаха контейнер с детски раници и несесери, имитиращи световноизвестни марки. По метода "анализ на риска", извършен от служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване", контейнерът, пристигащ от Китай, е селектиран за проверка, съобщиха от Агенция "Митници". Стоките менте са били предназначени за българския пазар, а получател на пратката е софийска фирма.

При проверката става ясно, че в контейнера са натоварени 4 769 детски раници и несесери с изображения на известни анимационни герои: от актуалните принцеси Ана и Елза от "Леденото кралство", през смърфовете, Спайдърмен, Маккуин Светкавицата , Хелоу Китти, Уинкс и Дора Изследователката, до класически герои като Мики Маус и Мечо Пух.

В изпълнение на регламент № 608/2013г. имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки. Преди по-малко от месец  служителите на Митница Варна разкриха отново на Пристанище Варна Запад пристигащ от Китай контейнер с 5 079 дамски чанти и куфари, имитиращи луксозни световноизвестни марки.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама