Мъж и жена откраднали портмоне с пари и дебитни карти

12:03, 17 юни 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
23-годишната Ж.А. и 33-годишният Д.А. от Търговище са задържани вчера в Районното управление в Търговище, съобщиха от ОД на МВР. Установено е, че на 10 юни те са извършили кражба на оставено без надзор в хранителен магазин дамско портмоне-собственост на 43-годишна жена от Търговище.

В портмонето имало документи, дебитни карти и сумата от 400 лв. Впоследствие Ж.А. и Д.А. са извършили с дебитните карти четири нерегламентирани тегления на парични средства от АТМ устройство в Шумен и плащане от пос-терминал на обща стойност  2 200 лв., съобщиха от полицията.

След установяването им от органите на реда, извършителите са възстановили откраднатата сума на потърпевшата и са върнали документите и дебитните карти. По случая се извършва проверка.

От ОД на МВР-Търговище отново напомнят на гражданите, че е изключително неразумна практика да носят заедно с дебитните си карти и изписания пин код за тях, защото по този начин правят лесен достъпа до парите си при евентуална кражба или изгубване на картите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама