Планината от Game of Thrones демонстрира сила в Пловдив

12:48, 17 юни 15 / Любопитно 25 614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Исполинът Хафтор Юлиус Бьорнсон, по-известен като Планината от хитовия сериал Game of Thrones ("Игра на тронове"), пристига в Пловдив за участие в "Стронгмен шампионска лига". В зрелищното състезание ще се включат най-силните мъже на планетата, сред които е и българският шампион Стоян Тодорчев, съобщи Огнян Кръстев от фондация "Славна България", организатор на събитието заедно с Muskuli.com.

Надпреварата за сила и издръжливост ще се проведе на 20 юни (събота) от 17 часа на площад "Централен", в участъка между Централна поща, Партийния дом и ДНА, като ще продължи поне 3-4 часа.

Бьорнсон, който е професионален стронгмен състезател, бивш баксетболист, а отскоро и актьор със световна слава, е известен на любителите на силовия многобой просто като Тор. На 31 януари тази година исландецът счупи рекорд на 1000 години, поставен от легендарния викинг Орм Сторолфсон, като успя да извърви пет крачки, носейки върху раменете си дънер с височина 9.8 метра и тегло 650 кг.

"Това е най-сериозното състезание с най-силните атлети от цял свят, които могат да дойдат", уточни Кръстев. Силният стартов лист включва 7 топсъстезатели и 3-ма от най-силните мъже на България - Стоян Тодорчев, Велизар Митов - абсолютен шампион по силов трибой за 2014 г., и Мариян Димитров - най-силния полицай на България и шампион в силовия многобой.

Освен Планината, който е вицешампион от 2014 Word's Strongest Man, победител в 4 старта на SCL за 2014 г. и в първия старт за 2015 г. в Норвегия, в Пловдив ще пристигнат Кшищоф Раздиковски от Полша, сърбинът от унгарски произход Ервин Катона, Матяз Белшак от Словения, Адин Арнаут - найзсилният мъж на Босна и Херцеговин, Симон Сюлейман - най-силният мъж на Холандия, Алекс Аргинтяну от Румъния.

Миналата година състезанието между най-силните мъже събра на площада в Пловдив близо 3000 души публика, а сега се очаква зрителите да са много повече, предвид участниците от много висока класа. Най-силните мъже ще се впуснат в яростна битка в 6 от най-популярните стронгмен дисциплини - "Логлифт", "Фермерска разходка", "Мъртва тяга с кола и задържане за хват", "Камъните на Атлас", "Кръгът на Конан" и "Кобилица". Състезанието ще има и сериозно медийно отразяване, като ще се излъчи и по "Евроспорт".

Силни мъже от публиката също ще имат възможност за изява. Организаторите са подготвили игра със зрителите, но засега запазват в тайна естеството й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама