10 са новите нотариуси в област Шумен

13:54, 17 юни 15 25 1694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 нови нотариуси ще заработят в Шуменска област. Това стана ясно от публикувания на сайта на Министерството на правосъдието протокол от завършилия конкурс за нотариуси.

Шест са новите нотариуси в Шумен, трима в Нови пазар и един във Велики Преслав.

В Шумен ще работят: Йоана Орлинова Симеонова, Гергана Христова Великова – Ценова, Миглена Иванова Атанасова, Гюнер Изет Айналъ

Райна Добринова Добрева – Иванова, Христина Славчева Иванова - Табакова

В Нови пазар свободните места за нотариуси се заемат от: Калоян Павлов Янакиев, Тонка Мирославова Славова, Мариела Руменова Стаменова

Във Велики Преслав като нотариус ще заработи Юлияна Димитрова Семерджиева

За трите съдебни района в Шуменска област – Шумен, Нови пазар и Велики Преслав бяха обявени 11 места з анотариуси.

Конкурсът бе обявен за заемане на 111 вакантни места за нотариуси в общо 60 съдебни района в страната. Заявления за участие подадоха общо 684 кандидати, до участие окончателно бяха допуснати 629 души, но 43-ма от допуснатите не се явиха на писмения изпит. До устен изпит бяха допуснати 113 души, изкарали оценка не по-малко от Добър/4/.

Общо 79 души в страната бяха класирани от комисията. Общо 32 свободни места за нотариуси остават свободни след конкурса, проведен от Министерството на правосъдието.

При формиране на крайния резултат комисията е съобразила както общия бал на кандидатите, така и поредността на посочените от тях съдебни райони, за които кандидатстват. Кандидатите с най-висок успех се класират за районите, посочени на първо място. След запълване на местата за съответния район, останалите кандидати, посочили този район на първо място, се класират (при достатъчен успех) за следващия посочен от тях район. Ако и в този район местата са заети от лица с по-висок успех, те се класират за третия посочен район. Ако и в третия посочен район има класирани кандидати с по-висок успех, те не се класират за място. В районите, където за едно място кандидатстват две лица с еднакъв успех, се взема предвид поредността на посочване на района.

Предстои министърът на правосъдието Христо Иванов да издаде заповед за назначаването на новите нотариуси. С писмения и устния изпит успешно са се справили 93-ма юристи, но не всички са получили място при подреждането по райони с оглед заявените от тях предпочитания.

Районите, в които няма да бъде назначен нито един нов нотариус, са Бяла (1 свободно място), Бяла Слатина (1 място), Видин (2 места), Златоград (1 място), Ивайловград (2 места), Кула (1 място), Никопол (1 място), Разград (1 място), Свищов (1 място), Тополовград (2 места), Търговище (2 места), Харманли (1 място) и Ямбол (2 места).

В 12 района пък не са запълнени всички места. По една свободна позиция след конкурса има в Айтос, Ардино, Велики Преслав, Гоце Делчев, Димитровград, Крумовград, Момчилград, Провадия, Силистра и Сливен. В Горна Оряховица и Лом остават по 2 вакантни места за нотариуси. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама