Продължава благоустрояването на централната част на Омуртаг

14:13, 17 юни 15 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със символична първа копка днес преди обяд започна четвъртият етап от обновяването на  центъра на Омуртаг. От миналата година се изпълняват вторият и третият етап от разширението, с които се обновяват пространството пред сградата на Общинската администрация и  ул.”Цар Освободител”. През 2013 година пък бе изпълнен първият етап, който включваше изграждането на площад „Летец-космонавт „Александър Александров”.

„Проектът „Разширение на административен център на град Омуртаг” IV етап е поредният, с който ще се обнови и модернизира центърът на града. Ще има и пети етап, който също ще реализираме ако имаме финансова възможност”, каза кметът Неждет Шабан на проведеното от 11 часа информационно събитие в града. Той благодари на общинските съветници, които го подкрепят с решенията си мащабното строителство, което тече през последните години в общината.

„В рамките на седем години, ние сме направили инвестиции от порядъка на 30 млн. лв. в общината”, допълни още Шабан, след което отново разясни, че финансовите средства, които се влагат за благоустройство са отделен финансов параграф, и че нямат нищо общото с парите за водоснабдяването на града. Според него в рамките на няколко месеца ще има положителни резултати по отношение на водоснабдяването на града от яз. “Ястребино”.

По стартиралият днес проект се предвижда изграждане на нов водопровод и благоустрояване на ул.”Климент Охридски” от сградата на пощата до НЧ „Отец Паисий-1870” и част от ул.”Георги Сава Раковски”.

Обновяването ще обхване и кръстовищато между улиците: „Климент Охридски”, „Любен Каравелов”, „Васил Левски” и „Цар Освободител” и  между улиците: „Климент Охридски”, „Георги Сава Раковски” и „Търновска”.

Сред предвидените дейности са подмяна на уличната и тротоарната настилка с каменни павета по пътното платно и бетонови плочи по тротоара. Осветителните тела ще бъдат подменени с нови LED лампи.

Ще бъдат обособени зелени площи и кътове за отдих, в които ще бъдат разположени пейки с облегалки и кошчета за смет. Достъпност на средата ще бъде осигурена, чрез скосяване на тротоарите. Важни задачи на проекта са подмяната на съществуващия стоманен водопровод с нов и отвеждането на дъждовните води в канализационната мрежа.

Обектът ще бъде изпълнен с целеви финансови средства от републиканския бюджет в размер на 276 897. Фирмата строител е „Лисец” ЕООД - Омуртаг. Очаква се строителството да продължи 120 дни от датата на откриване на строителната площадка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама