Цветан Антов е вероятният кандидат за кмет на Плевен от АБВ

14:26, 17 юни 15 / Политика 25 657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цветан Антов е вероятната кандидатура на партия АБВ за кмет на Община Плевен. От проведените събрания в повече от половината партийни организации в общината за кандидат-кмет е номиниран Цветан Антов, той е посочен и като водач на листата за общински съветници. Това обяви самият Антов днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен.

На въпроса дали е готов за битката за Плевен, Антов заяви: „Аз съм водил доста битки, дори и на международното поле. Който го е страх от мечката, да не ходи в гората“.

Има готовност и за кандидат-кметове от АБВ и за селища на територията на Плевенска община. В село Гривица ще бъде издигнат Любомир Ламбев, бизнесмен, АБВ ще има свои кандидати и в селата Бохот, Брестовец, Опанец, Върбица, Николаево. До средата на юли ще има яснота и за другите населени места в общината. Не е изключено да бъдат подкрепени за следващ мандат и кметове, които си вършат добре работата.

Като областен председател на АБВ Цветан Антов коментира и до къде е стигнала подготовката на местните избори и в останалите общини в област Плевен. В Пордим и Белене има одобрени самостоятелни кандидатури, но към момента няма да бъдат обявявани имена. И в двете общини АБВ ще е със самостоятелна листа за общински съветници.

За Гулянци в битката за кметския пост влиза дама – Маргарита Кирова, икономист по образование, социален работник, семейна с две деца. За Община Искър все още няма одобрена кандидатура за кмет, но със сигурност ще се състави листа за съветници. От тази община вече е ясно и името на кандидата за кмет на село Долни Луковит – Десислав Атанасов, който и по настоящем е кмет на населеното място, ветеринарен техник по образование.

В Долни Дъбник и Кнежа АБВ вероятно ще подкрепи сегашните кметове – Борислав Станимиров и Симеон Шарабански, има такава готовност и за община Долна Митрополия, където в момента кмет е Поля Цоновска.

В община Левски е възможно да има самотоятелна кандидатура на АБВ и листа. За Червен бряг се обсъжда подкрепа за кандидат, който да е представител на лявото политическо пространство.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама