Стефан от “Мастър шеф” направи показно на учениците от ТОХ-а в Шумен

15:03, 17 юни 15 25 764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Участникът в кулинарното шоу “Мастър шеф” Стефан Стефанов направи показно на учениците от паралелките по готварство на Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии “Проф. Асен Златаров” в Шумен. Това стана днес на среща между атрактивният готвач и младите му колеги от училището. От предложените му продукти чери домати, моцарела, маслини, прошуто, кисело мляко, череши, ананас, трюфел и манго Стефан импровизира и приготви салата от домати с моцарела и маслини и лек десерт от кисело мляко и череши.

Пред учениците Стефан разказа за професионалната си практика натрупана по време на работата му в реномирани ресторанти в САЩ, Малта, Испания, Италия, Франция.

Той призова бъдещите готвачи да не пренебрегват традиционната българска кухня за сметка на модерните тенденции в световната кулинария.

В продължилата повече от два часа среща Стефан разказа пред учениците и за участието си в кулинарното шоу “Мастър шеф”.

Амбициозният кулинар не скри пред младежите и пристрастията си към развитие на селския туризъм, като завършен продукт от атракции, почивка и традиционна, но изискано приготвена и поднесена храна.

В края на срещата успешният готвач пожела на бъдещите си колеги да работят с много любов и въображение, като превърнат професията си в забавление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама