Местят "Лебедово езеро" от Античния театър в Панаира, пловдивчани бесни на организаторите

15:40, 17 юни 15 / Култура 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Виртуозните балетисти на Имперския руски балет няма да излязат на сцената на Античния театър в Пловдив. Заради лошите метеорологични прогнози представлението на "Лебедово езеро" на 18 юни (четвъртък) се мести в Палата 3 на Панаира, съобщиха организаторите. Началото на спектакъла остава без промяна - 20 часа.

Новината за преместването на представлението предизвика вълна от недоволство у любителите на балета. "Смятам да пусна жалба в Комисията за защита на потребителите", пише във фейсбук Димчо Маринов. Десетки пловдивчани се присъединяват и подкрепят намеренитео му, като са крайно възмутени и разочаровани.

"Залата в Панаира е, меко казано, ужасна, а за видимостта да не говорим", пише Васко Василев. Повечето хора са си купили билети отдавана, за да имат по-голям избор на добри места на Античния театър. Сега обаче цялото очарование от хореографията, музиката и изпълнението на емблематичното място в Стария град ще се изгуби в бетонната паанаирна палата, прилична на бункер.

"Бих искала да знам как точно някой ме е уведомил предварително за смяната на мястото, след като никой не ми се е обадил, нито съм получила e-mail от организатор или разпространител на билети. Закупих ги от Eventim с електронен акаунт - би трябвало да имат начин за връзка с потребителите си", оплаква се Blaga Draga. Жената твърди, че промяната не е официално публикувана в страницата на Eventim, откъдето е закупила билета си. Научила случайно през фесйбук, че мястото на представлението не променено.

"Изборът на тази палата (хамбар) с наредени столчета като на нескопосано долнопробно събрание не е алтернатива на сцената на Античния театър", убедена е Ива Георгиева. Повечето хора искат да продадат билетите си, защото на практика нямат възможност да ги върнат, след като представлението не е отменено. Те са на мнение, че организаторите - "Жокер медия", се подиграват не само с публиката, но и с изпълнителите, които едва ли ще дойдат друг път в Пловдив.

На обратната страна на билетите за "Лебедово езеро" обаче буквално е записано, че "връщането на закупен билет и възможно само ако събитието не се състои или бъде отложено", както и че "организаторите си запазват правото на промени, свързани с дата, час и местопровеждане на събитието".

Така или иначе, организаторите са се "застраховали" и недоволните няма да получат обратно парите си. Остава им само огорчението, че градът за Европейска столица на културата през 2019 г., все още няма нито една зала, достойна за голямо културно събитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама