Предлагат орден "Стара планина" за директора на училището в Марково

15:57, 17 юни 15 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учителят Иван Христов, към момента директор на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Марково, е предложен за орден "Стара планина" – втора степен, за големи заслуги в областта на образованието и културата, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Иван Христов е роден на 31.03.1951 година в с. Добралък, Пловдивска област. Завършва българска филология във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Работи като учител и директор в родното си село до 1987 година. Към момента е директор на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Марково.

По негова инициатива са се провели тържествените чествания на 150- и 160-годишнините на училището и се подготвя честване на неговата 170-годишнина през настоящата година.

През 2009 година Иван Христов е награден като директор за най-добър социален партньор от Синдиката на българските учители, а на следващата година е номиниран за учител на годината в категорията "Директор". През 2010 година той е удостоен с почетното отличие "Неофит Рилски" от министъра на образованието и науката.

Наред със своята дейност като учител и директор, Христов е писател и уважаван член на Съюза на българските писатели. Той е автор на книгите "Родопски апостоли" с художествени портрети на революционери, книжовници и учители, "Литературни пристрастия", "Кръстен знак", "Територии на духа", "Изпитание". Носител е на националната литературна награда "Дядо Йоцо гледа" през 2012 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама