Опитаха да подпалят култов бар в центъра на Бургас

16:02, 17 юни 15 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неизвестен извършител е опитал да подпали един от най-старите барове в Бургас – „Хавай”, разположен на улица „Райна княгиня” № 16 в близост до „Богориди”. Инцидентът е станал през изминалата нощ между 02.10 ч. и 02.30 ч.

Неустановеният засега злосторник плиснал запалителна течност - бензин или нафта, и подпалил три дървени стола и маса, поставени в непосредствена близост до заведението. Обгоряла е дървената дограма на бара, а част от прозорците се счупили.

Пожарът бил забелязан от двама нощни пазачи от съседните заведения. Те се втурнали и изгасили огъня сами с подръчни средства.

„Не сме получавали заплахи, не знаем някой да ни има зъб”, заяви пред репортер на Topnovini.bg управителят на бара. Според него това е чисто хулиганска проява. Други опити за палеж на заведението не е имало.

В момента то си работи нормално, следите от палежа са едва видими – леко обгоряла дограма, пукнато стъкло и малка тъмна следа на земята.

В ранния следобед в бара питие си пийваше и пресаташето на бургаската полиция Цветелина Рандева. Тя решила да го навести по чисто сантиментални причини – голяма част от младежките ѝ години преминали в заведението, което е отворило врати в началото на 90-те години.  

Причините за палежа, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление на бургаската полиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама