Двама нелегални емигранти с фалшиви документи са осъдени в Русе

16:13, 17 юни 15 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама нелегални емигранти са осъдени в Русе, след като на 10 юни били задържани на ГКПП „Дунав мост“ при опит да преминат от България в Румъния без разрешение на граничните власти.

Мъжете се представили за граждани на Сирия, но имали в себе си само фотокопия на сирийски лични карти и никакви редовни документи, издадени от страната, от която твърдят, че произхождат.

Те обаче ще тежат на нашата, както за адвокатска защита, така и за заплащане на преводач от арабски, който им бил осигурен, тъй като не говорели български език.

Нелегалните емигранти извършили още едно закононарушение – всеки от тях бил снабден с фалшива българска лична карта.

Нарушителите на закона се признали за виновни и сключили споразумение с прокуратурата, в което били договорени наказанията им. Всеки от тях получил по 1 година и 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, както и 300 лева глоба. Ако наказанията им станат ефективни, в случай че бъдат осъдени отново през гратисните 3 години, ще им бъде приспаднато времето, прекарано в следствения арест.

Възпитателната работа с тях през изпитателния срок на присъдите им е възложена на Дирекция „Миграция“ при Министерството на вътрешните работи.

Направените по делото разноски се заплащат по равно от двамата чужденци в полза на Гранично полицейско управление – Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама