Управниците на русенските общини - от спестовници до длъжници

17:18, 17 юни 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На сайта на Сметната палата на Република България са публикувани декларациите за имущество и доходи на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор и по-конкретно - кметове, зам.-кметове и председатели на общински съвети. За Област Русе много от тях не отчитат промяна във финансовото си положение, но се срещат и крайности - от спестили прилични суми, до изплащащи солидни ипотеки.

Равносметката на управниците на общини за периода 1 януари - 31 декември 2014 година е следната:

Община Борово 

Кметът Георги Георгиев и зам.-кметът Илияна Георгиева не отчитат промяна в имущественото си положение.

Зам.-кметът Силвия Гезмиш е закупила нива в с. Горно Абланово на стойност 300 лв. Тя е получила и 51 хил.лв. от субсидии, както и 43 хил.лв. доходи от непреработена растителна и животинска продукция от регистрирани земеделски производители.

Председателят на Общински съвет - Борово Валентин Великов декларира 53 хил.лв. налични парични средства от спестявания, както и банкови депозити от 100 хил.лв., също от спестявания. Той е получил и доходи в размер на почти 10 хил.лв. от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност. Великов е върнал и един кредит в размер на 17 хил.лв. 

Община Бяла

Кметът Кольо Келерджиев отчита единствено придобиването на 7 дка. гори на стойност 150 лв. 

Зам.-кметът Димитрина Цветкова не отчита промяна в имущественото си положение.

Зам.-кметът Любомир Спиридонов се е сдобил с лек автомобил Пежо на стойност 1 200 лв. Той е получил и 5 377 лв. доходи от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност. 

Председателят на Общински съвет - Бяла Анелия Александрова - Тюркеджиева е получила 21 681 лв. доходи от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност. 

Община Ветово

Кметът Георги Георгиев има да обслужва кредит в размер на 10 хил.лв. към банка. През изминалата година той е получил и 5 000 лв. от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество. 

Зам.-кметът Исмаил Селим не отчита промяна в имущественото си положение.

Председателят на Общински съвет - Ветово Бюлент Гайтанов отчита единствено покупка на автомобил Фолксваген на цена малко над 2 000 лв. 

Община Две могили

Кметът Николай Христов е инвестирал в покупка на три имота в града, на обща стойност 4900 лв. 

Зам.-кметът Кремена Любенова не отчита промяна в имущественото си положение.

Община Иваново 

Кметът Георги Миланов и неговият заместник Йордан Маринов не отчитат промяна в имущественото си положение.

Председателят на Общински съвет - Иваново Мариян Драшков декларира, че е наследил два имота и 7 парцела (ниви, лозя, гори и пасища) в с. Пиргово. През изминалата година той е получил и 1 000 лв. дивидент, както и 840 лв. от наеми или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.

Община Ценово

Кметът Петър Петров, неговият заместник Ваня Игнатова, както и председателят на Общински съвет - Ценово Данчо Монков не отчитат промяна в имущественото си положение.

Декларация е подал единствено зам.-кметът Цветомир Петров, който отчита една скромна сделка за дружествени акции на стойност 30 лв. 

Община Сливо поле

Кметът Георги Големански не отчита промяна в имущественото си положение.

Зам.-кметът Петко Петков декларира 7 000 лв. налични средства, както и банков депозит от 6 000 лв., всичко от заплати. 

Зам.-кметът Синан Вейсал се е сдобил с общо 6 имота в с. Стамболово - предимно земеделски земи, на обща стойност 9 141 лв. Той има да изплаща един ипотечен кредит на стойност 185 250 лв., както и един потребителски кредит за 20 хил.лв. 

Председателят на Общински съвет - Сливо поле Сали Салиев отчита закупена от него земеделска техника на обща стойност 3 500 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама