Над 400 тома литература получи библиотеката в Добрич от руския фонд за култура

18:31, 17 юни 15 / Култура 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета година в Добрич се провеждат Дни на руската култура. В рамките на форума в Регионална библиотека „Дора Габе“ бе открита изложба с дарени книги от Руския фонд за култура. Става въпрос за над 400 тома, като сред творбите има, както произведения на Сергей Михалков, така и на най-добрите съвременни автори, а също и на руски класици, като Пушкин, Тургенев, Чехов, Толстой. Предоставени са много книги за историята и културата на Русия, албуми с ретроспекция на руското изобразително изкуство. Това стана ясно на пресконференция, в която участваха зам.-кметът на Добрич, организаторите и участници във форума. Дарението е част от проект на фонда, избрал за девиз думите на Сергей Михалков "Днес деца - утре народ". На името на популярния детски писател Сергей Михалков, създател на фонда, има 16 библиотеки в Русия и в чужбина - в Полша, Ирландия и Словакия, поясни председателят на Руския фонд за култура Олга Бутская.

Засега такива дни на руската култура се провеждат в България, Сърбия и Черна гора. Както миналата, така и тази година, у нас техни домакини са Варна, Добрич, Албена и Балчик. Предвижда се следващата година такъв форум да се проведе и в София, съобщи председателят на Обществото за дружба и сътрудничество с балканските страни Андрей Галкин.

Днес от 17.30 часа на сцената на площад „Свобода“ концерт изнесоха з.а. Сергей Колесников, Танцов ансамбъл „Фантазия“, Вокален ансамбъл „Премиера“  и Ансамбъл „Солнцеворот“. На 19 юни от 17,30 часа, пак там, концерт ще имат танцов ансамбъл „Фантазия“, вокален ансамбъл „Премиера“  и ансамбъл „Солнцеворот“. На 22 юни от 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще бъде открита изложба на руски художници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама