Протестиращи: Пловдив е столица на беззаконието (снимки и видео)

20:22, 17 юни 15 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Пловдив - столица на беззаконието!" Такъв лозунг издигнаха тази вечер собственици на жилища в комплекс "Южен полъх" в Пловдив, които излязоха на протестно шествие по улиците на "Кючук Париж".

Множеството тръгна от жилищния комплекс и продължи по бул. "Александър Стамболийски", ул. "Стефан Стамболов", бул. "Никола Вапцаров", за да стигне до сгрдата на I РУ на полицията.

"Кой е над закона и защо?", питаха хората, които вече пета година нямат свободен достъп до паркоместа в комплекса, където са закупили апартаменти. Казусът датира още от 2010 г., когато новодомците подадоха жалба в прокуратурата заради поставена бариера и искане за платено паркиране от страна на инвеститорите, тъй като дворното място било тяхна собственост.

Впоследствие гражданите успяха да осъдят Васил Караилански и Стефан Йосифов чрез фирмите им СД "Микрон - Караилански, Йосифов и сие" и "Тера Инвест" ООД. Независимо че има влязло в сила съдебно решение обаче, повече от 100 семейства отново не могат да паркират свободно и безпрепятствено. Хората твърдят, че двамата бизнесмени, които незаконно са ограничили достъпа им до паркинга, се държат арогантно.

Протестиращите настояват институциите да си свършат работата и да се намесят решително срещу беззаконието. В писмо до кмета Иван Тотев те настояват той като градоначалник да установи контакт с директора на I РУ на МВР и да изясни по чие нареждане полицаите от районното не съдействат на гражданите за изпълнение на влязлото в сила съдебно решение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама