Менда Стоянова: Иван Искров едва ли ще носи вина за фалита на КТБ

09:21, 24 юни 15 / Политика 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова не вярва, че управителят на Българската народна банка Иван Искров ще носи някаква вина за фалита на Корпоративна търговска банка. Според нея законът не му е дал кой знае какви правомощия, за да се търси точно в него основния виновник за фалита на КТБ.

Пред БТВ Стоянова каза още, че най-малкото, което Искров е можел да направи е да поеме моралната отговорност, но и това не бил сторил. Тя допълни, че фалита на четвъртата по големина банка в страната е трябвало да го подтикне да си подаде оставката много по-рано.

Припомняме, че гуверньорът на БНБ обяви вчера, че подава оставка считано от 10 юли, а самата Менда Стоянова обяви, че на 15 юли Централната банка ще има нов управител.

„С подаването на оставка по този начин той се опитва да запази своето реноме и автобиография, в която след време спокойно ще напише, че е с два пълни мандата като управител на БНБ“, заяви Стоянова.

Тя допълни, че за разлика от фалитите на редица банки в САЩ и Европа, продиктувани от финансовата криза, КТБ е фалирала заради лошо управление и липса на контрол. Тя все пак похвали до някъде работата на Искров, но само в първия му мандат. Именно заради това той е бил избран за втори такъв по време на първото управление на ГЕРБ.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама