Санкционираха 166 сливналии за неправилно паркиране

09:35, 24 юни 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
165 нарушения за неправилно паркиране и престой са констатирани от полицейски служители в Сливен през последната седмица. Съставени са фишове на водачите, както и един акт. Работи се по 8 сигнала за нарушения на ЗДвП по сигнали на граждани. 

За седмица екипи на „Пътна полиция” с мобилни камери за заснели 245 нарушения на скоростта на територията на ОД на МВР-Сливен.  116 от тях за град Сливен. От 1 до 15 юни стационарната камера, която се намира на изхода на град Нова Загора, е заснела 81 нарушения.

При специализирани операции по безопасност на движението през изминалата седмица са проверени 589 автомобила и са констатирани 216 нарушения. От тях четирима водачи са управлявали след употреба на алкохол, 7 са били без застраховка „Гражданска отговорност” и 74 са превишили скоростта.       

При операция по опазване на обществения ред на 20 и 21 юни служители на участък „Надежда” са посетили 4 сигнала за силна музика, два за нарушаване на обществения ред. Проверени са 15 лица. Съставени са 5 акта по Наредбата на община Сливен. Три по Закона за българските лични документи и 3 протокола за предупреждение по Закона за МВР.          

Продължава работа по пакета от спешни мерки на ОД на МВР-Сливен, целящи  максималното ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство  и грубото паркирането на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама