Босия отново хвърля домати по Народното събрание (снимки)

09:40, 24 юни 15 / Политика 25 690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Николай Колев - Босия, Вихрен Михайлов и Иван Радичев за пореден път хвърлиха по сградата на Народното събрание домати, предаде репортер на София Topnovini.bg. Преди няколко седмици видният дисидент бе задържан заради същото деяние, като и този път мотивите му са същите като тогавашните.  

Те са свързани действията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който според тримата протестиращи участва в организиран престъпна група. Чрез нея Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ продавала годишно около 20 000 шофьорски книжки.

"Тези вътре в парламента, ако не са преки престъпници, то са съучастници. Това са част от безкрайните безчинства в България, криминални деяния, икономически злоупотреби и т.н.", заяви пред София Topnovini.bg Вихрен Михайлов, на когото полицията написа акт за нарушаване на обществения ред. 

По думите му, в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията съществуват доказани дългосрочни корупционни схеми за продажба на книжки на "неграмотни и полуграмотни безсъвестни цигани и всякаква подобна кохорта неособено съзнателни хора". 

Според Михайлов те се качвали на автомобили с една фалшива купена книжка от министерството и агенцията и газят хората и децата по пътищата. 

"Тук се толерират и се извършват престъпления", категоричен е протестиращият. 

Пред няколко седмици Николай Колев-Босия бе изчислил печалбата от тази нелегална дейност на 20 милиона лева. В същото време в областните подразделения на агенцията се предлагала и такса „спокойствие“, която е свързана с фирмите превозвачи, които си плащат, за да не им се създават проблеми. Пред агенцията се представяли и формални документи за автомобили, които уж са преминали годишен технически преглед. От тази дейност пък се събирали над 25 милиона лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама