ДПС намества свой кадър за шеф на "Флотски арсенал" - Варна

10:04, 24 юни 15 / Политика 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От месец насам военният министър Николай Ненчев упражнява безпрецедентен натиск над ръководството на "Терем - Флотски арсенал - Варна“, за да наложи за заместник-директор на дружеството заместник-председателя на ДПС във Варна Кадир Кадир, съобщава afera.bg, позовавайки се на свои източници от близкото обкръжение на премиера Борисов.

Сайтът припомня, че Кадир Кадир бе освободен от "Терем - Флотски арсенал“ преди три месеца, а голямото лобиране за връщането му вървяло през депутата Янко Янков от ДПС.

Кадир е бил назначен в "Терем“ от правителството на Орешарски и е отговарял там за най-сладката хапка – военните имоти. След смяната на борда на директорите в "Терем“ Кадир е освободен, като през това време той излиза в болнични.

Допълнителен градус в скандала придава фактът, че натискът идва от министър-реформатор за кадър на ДПС. Премиерът Борисов вече е бил запознат с действията на военния си министър, но изрично наредил ръководството на "Терем“ само да прецени – нужен ли им е Кадир Кадир за заместник-директор, или не.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама