Задържаха сериен крадец в Търговище

11:47, 24 юни 15 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериен крадец е задържан за 72 часа в следствения арест в Търговище. 31-годишният Д.Д. от с. Стоян Михайловски е извършил на 20 юни кражба на сумата от 150 лв. от закусвалня в Търговище, инфформираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Мъжът е известен на полицията с множество извършени от него кражби, нееднократно осъждан, изтърпявал ефективна присъда в място за лишаване от свобода.

Установено е, че от 31 май до момента Д.Д. е извършител на още три кражби в общината - в град Търговище - на златни и сребърни накити и хранителни продукти от жилищата на 61-годишна жена и на 68-годишен мъж, и в с. Разбойна – на машинка за подстригване, радиокасетофон и други вещи, където бе задържан по време на извършване на престъплението.

При разследването станало ясно, че накитите крадецът е предоставил в заложна къща в друга област. По случаите са образувани досъдебни производства.

Към момента Д.Д. е  задържан в следствения арест в Търговище за срок до 72 ч. с постановление на прокурор. Днес състав на Районен съд-Търговище ще разгледа внесено от прокурора искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража” на Д.Д. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама