Актуализират проектите, които ще cе реализират в Добрич до 2020 г.

12:56, 24 юни 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интегрираният план за градско възстановяване в Добрич предстои да бъде актуализиран на заседанието на Общинския съвет идния вторник.  Плановете са разработени за прилагането на оперативната програма „Региони в растеж”, както и на другите оперативни програми, финансиращи проекти в градовете.

Община град Добрич разполага с „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Добрич” 2014-2020, който е одобрен с решение на Общинския съвет от декември 2013. Благодарение на проект „Бъдеще за Добрич“, Общината разполага с работни чертежи за обекти, които са част от интегрирания план. Те включват реконструкция на елементи на градската среда – улична мрежа и зони за обществен отдих, зони за паркиране, тротоари, велоалеи, улично осветление, обновяване и озеленяване на междублокови пространства, детски и спортни площадки. Другите обекти са изграждане и възстановяване на зона за обществен отдих - парк «Св. Димитър», основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност, обзавеждане и благоустрояване на дворни пространства на образователна инфраструктура в община Добрич – ОУ “Хр. Ботев”, ОУ “Йордан Йовков”, ОУ “Стефан Караджа”, СОУ “Дора Габе”, СОУ “Л. Каравелов”, ПМГ “Иван Вазов” и ЕГ “Гео Милев” и Целодневни детски градини - 12, 18, 25 и 32.

Предвиден е още основен ремонт и обновяване в културна инфраструктура – Зала "Добрич" и Огледална зала "Нели Божкова". Ще се извърши и прединвестиционно проучване за системата на градския транспорт на град Добрич. Заложена е реконструкция на зала „Добротица”, изграждане на Покрит пазар, пазар на производителите, преустройство и обзавеждане на сградата на градската стоматология за нуждите на Исторически музей – Добрич”.

В зоната на въздействие с потенциал за икономическо развитие, е заложено  превръщането на Военно гробище – музей в съвременен форум за познание на миналото и общуване между различните поколения, народи, етноси, вероизповедания и култури в полза на изграждането на гражданското общество. Предвидено е също изграждане на информационно-обслужващ център за бизнес, квалификация и партньорство.

 От общинската администрация подчертават, че промените са чисто технически, не засягат обхвата и обектите на интервенция, а уеднаквяват наименованията им във връзка с изготвените работни проекти и издадените разрешения за строеж.

Припомняме, че в понеделник в МРРБ кметът на Добрич Детелина Николова подписа споразумение, според което получава 28 199 162,81 лева по новата оперативна програма "Региони в растеж".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама