Канабис изникна край детска площадка в Аксаково

14:14, 24 юни 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стръкове марихуана растат покрай оградата на детска площадка в близост до пощата на Аксаково, сигнализираха местни жители във фейсбук страницата на градчето. На снимките ясно се вижда растението канабис, но все още не се знае дали това е наркотик или просто плевел.

Жителите на града са смутени от факта, че няма кой да следи за размножаването на марихуаната, която може и да не е диворастяща, а тревните площи в Аксаково в един момент да се превърнат в наркоплантации. 

Преобладаващите мнения под снимките в социалната мрежа са, че това е диворастяща марихуана, която става единствено за храна на кокошките. Дали обаче пернатите в един момент няма да се окажат "щастливи", зависи от това съдържа ли растението психоактивно вещество (тетрахидроканабинол), обясниха за Topnovini.bg от полицията.

За целта оттам ще разпоредят на екипите си в Аксаково да откъснат всички стръкове марихуана и да ги предадат за изследване в лабораторията на МВР във Варна. Ако се окаже, че растенията съдържат психотропно вещество, ще бъдат предприети незабавни процесуално-следствени действия, които трябва да установят кой и с каква цел ги е засадил.

Снимките на канабиса в пълния им размер можете да видите ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама