Жени ГЕРБ-Шумен организира дискусия срещу насилието

16:01, 24 юни 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специалисти, работещи с жертви на насилие, присъстващи и гости на провелата се вчера в Шуменската регионална библиотека открита дискусия, на тема „Насилието върху жените и последиците над развитието на детето”, организирана от Жени ГЕРБ-Шумен, говориха по наболелия въпрос за тормоза над жени и неговото отражение върху близките на жертвите.

По време на откритата среща бяха обяснени основните признаци, които са показатели, че една жена е жертва на насилие, както и каква подкрепа може да ѝ бъде оказана. Представители на асоциация „ЕС-О-ЕС жени и деца, преживели насилие” – Нови пазар и Комплекс за социални услуги – Шумен, разясниха пред присъстващите, че по последни данни една на всяка четири българки е жертва на тормоз, както и, че в не редки случаи, жертвите не се оплакват, поради своя социален статус или страх от наказание.

Областният председател на Жени ГЕРБ – Шумен Светлана Цолова заяви своята увереност, че засилената гласност на проблема с насилието над жените ще доведе до предприемането на ефективни мерки за предотвратяването му. Във тази връзка тя допълни, че народния представител и областен координатор на ПП ГЕРБ-Шумен Любомир Христов е поел ангажимента да бъдат подсигурявани юридически консултации на жените, жертви на насилие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама