Д-р Марин Керчев: Напрежение в разградската болница не е имало, няма и да има

16:20, 24 юни 15 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Напрежение в МБАЛ „Св.Иван Рилски” в Разград не е имало, няма и да има”, това каза изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Марин Керчевт относно масовото напускане на работа на медицинските сестри от Хирургичното отделение. В понеделник всичките 11 сесрти връчиха на директора на болницата  заявления за напускане с мотива, че повече не могат да работят при тези тежки условия.

Д-р Керчев обясни, че четири сестри, включително и старшата Румяна Андреева вече са освободени от работа, считано от 25 юни, както са посочили в подадените до него молби. Те изрично са подчертали, че не искат да работят в периода на предизвестие, като от своя страна директорът на болницата е удовлетворил желанията им. Останалите медицински сестри са коригирали молбите си и се съгласили да отработят предвидения в Кодекса на труда срок, преди да напуснат. Д-р Керчев бе категоричен, че  всички те са били подведени, защото според него той е забелязал известно колебание в тях, чул е също изрази като „Как се забъркахме в тези неща”, „Като че ли сме подведени”. Директорът на болницата е убеден, че медицинските сестри ще си осъзнаят грешката, която са допуснали и ще останат в отделението.

Той отбеляза, че досега до обяд в Хирургичното отделение са работили винаги шест сестри, а обемът работа, който се извършва и броят на леглата напълно обезпечава работата на отделението. По думите му това са и сестрите, които получават най-високи възнаграждения в болницата.

Директорът на болницата заяви, че както има молби за напускане, така има вече и три желаещи медицински сестри за работа в отделението. Според него обаче ще се изчака с назначаването им, защото през този месец все още нямат затруднения и нужда от допълнителен персонал.

Д-р Марин Керчев каза, че нито той лично, нито екипа му сме информирани, че ще имат посещение днес от Министерството на здравеопазването. По думите му обаче е възможно това да стане и без предварително уведомление от страна на министерството. Според него обаче, няма предпоставки от посещението на министъра или зам.-министъра на здравеопазването, защото конфликт в болницата няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама