Капанският ансамбъл представи „Кино на село” във Варна

16:57, 24 юни 15 / Култура 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-новият авторски спектакъл на хореографа Румян Занев „Кино на село” представи Капанският ансамбъл в залата на Фестивалния и конгресен център в морската ни столица Варна, съобщиха от пресцентъра на ансамбъла.

„Браво! Елате пак!”, бе спонтанната реакцията на публиката след финалните надписи на постановката. “Леко, различно, многоцветно и оригинално поднасяне на фолклора. И с много, много настроение на артистите на сцената”, допълваха зрители общото впечатления от видяното.

Варна бе второто място, където Капанският ансамбъл показа постановката „Кино на село”. Премиерата й бе подарък за разградчани за Коледа. Танцовата постановка „Кино на село” бе и част от тържестват  за Деня на Разград.

Следващите, които ще могат да се насладят на магията на българския фолклор, представена модерно от Капанския ансамбъл, ще бъдат жителите и гостите на Павликени- ансамбълът ще бъде там идния понеделник – 29 юни.

За новата постановка на директора, главен художествен ръководител и хореограф на формацията Румян Занев и майсторството на артистите в състава, както и заради най-високата награда на Съюза на музикалните и танцови дейци в България – „Кристална лира” за 2014 година, в навечерието на 24 май Капанският ансамбъл бе удостоен от Общинския съвет в Разград с наградата „Златен пегас”.

„Кино на село” е музикално-танцова постановка, в която изненаданите от първата си среща със седмото изкуство хора стават главни герои във филма. А той наистина започва и свършва с движещи се бързо като в зората на киното черно-бели и цветни кадри. Между това в началото и края - виртуозни танцови, оркестрови, вокални и камерни изпълнения, които естествено градират вихрения финал на спектакъла с участието на 22 танцьори, 16 певици и 11 оркестранти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама