Бъчварова и Калфин поемат съвета по миграция и интеграция

17:21, 24 юни 15 / Политика 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Вътрешният министър Румяна Бъчварова и социалният министър Ивайло Калфин поемат ръководството на Национален съвет по миграция и интеграция, съобщиха от правителствения пресцентър. Съветът трябва да разработи единен стратегически документ за проблемите с бежанците в България и тяхната интеграция.

До момента с миграционните въпроси се занимаваше вицепремиерът Меглена Кунева. От Министерския съвет обясниха, че промяната се налага поради преминаването на координацията по отношение дейността на Държавната агенция за бежанците от ресора на вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси в ресора на вицепремиера и министър на вътрешните работи.

Промяна по аналогични причини се прави и по отношение на Секретариата на Съвета. Той ще се обслужва организационно-технически от администрацията на МВР, ще включва експерти от всички представени в Съвета министерства, ведомства и организации, а секретарят му ще се определя от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама