Излезе класирането след 7 клас, сайтът на МОН блокира

22:43, 24 юни 15 25 2510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МОН вече обяви резултатите от първото класиране след 7 клас на сайта си. Час след като започнаха да излизат резултатите сайтът обаче блокира. Правителственият сървър очевидно не е подготвен за масово ползване, тъй като все още не е възстановен.

Проверката в сайта става по входящ номер за явяване на матура и ЕГН на детето. Системата показва и бала, по който ученикът се класира в съответното училище и кое по ред желание е това.

От 26 юни до 30 юни 2015  е първото класиране. Ако не харесвате класирането си на първи етап, подавате заявление за второ класиране в училището, в което сте класирани, но без да пренареждате желанията си.

От 6 юли до 8 юли 2015  са записванията след второ класиране. От 10 юли до 14 юли 2015 се записвате за трето класиране - с подаване на ново заявление в училището-гнездо и можете отново да подредите желанията си според останалите места.

Ако на втори етап ученикът се е записал, за да подаде заявление за участие в трети етап, трябва да изтегли документите си.

До 28 юли 2015 попълване на останалите свободни места след трето класиране. Къде и колко места има знаят само директорите на съответните училища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама