Училище „Леонардо да Винчи” в Русе е домакин на международна среща

06:28, 25 юни 15 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експерти по предучилищно образование от шест държави се събират в Русе на 25 и 26 юни, за работна среща по международния проект „Полиглот – многоезично образование в предучилищна възраст”. Домакин е Първо частно СОУ „Леонардо да Винчи”, единственият български партньор в европейската инициатива, в която участват образователни институции от Австрия, Испания, Италия, Кипър и Турция.

Проектът, финансиран от програма „Еразъм +”, се осъществява с цел да реши проблемите на децата билингвисти в училищната среда, както и на преподавателите им, които нямат уменията да им окажат търсената подкрепа, съобщават още организаторите на събитието в Русе.

Необходимостта от сходни дейности на европейско ниво се задълбочава от миграционните процеси. Данните сочат, че над половината граждани на Европа са или билингвисти, или живеят в мултилингвистичната среда на трансграничните региони, мигрантските общности или са семейства от различни националности.

Основен резултат от проекта „Полиглот” ще бъде методология и инструменти в подкрепа на преподавателите и родителите, така че те да се възползват пълноценно от уеб базираните образователни ресурси за билингвистично образование в детската градина. Партньорите по проекта работят с над 500 учители и родители, които  дискутират новите образователни модели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама