Отец Николай премина първия етап на риалити шоуто за писатели „Ръкописът“

07:26, 25 юни 15 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отец Николай Петков, който служи в църквата в кв. “Дивдядово” е сред избраните за участие в риалити шоуто за писатели „Ръкописът“, който тръгва в ефира на БНТ.

В конкуренцията на 200 изпратени романа свещеникът попада сред подбраните 120 автори, които се явяват на събеседване. По време на интервюто отец Николай Петков отговаря на редица въпроси, сред които и: Как съвместява писането и богослужението? “Отговорих, че в свещените писания има много разкази и художественото писане по никакъв начин не е в противоречие с религията”, разказа за Topnovini.bg свещеника.

Така след втория кръг на селекцията отец Николай Петков и романът му “Борхес и другите там” са сред предпочетените 12 автори и ръкописи, които продължат във финалния тур на творческата надпревара.

Заключителният етап на конкурса на БНТ ще започне около 20 юли и ще продължи до средата на август.

Сюжетът на романа “Борхес и другите там” разказва за млада умна жена, която минава през редица изпитания в търсенето на Бога и любовта. Това е третата белетристична книга на отец Николай Петков.

Той е автор на повест и сборника с разкази “Стадионът на старата госпожа”, който бе отпечатан през 2012 г. от издателство “Сиела”. За “Стадиона на старата госпожа” през 2013 г. отец Николай Петков получи “Наградата на Шумен” за литература.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама