Научна конференция за 130-годишнината от Съединението на България в Пловдив

07:32, 25 юни 15 / Любопитно 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Пловдив ще се проведе национална научна конференция на тема: „Съединението на България от 1885 г. – 130 години по-късно”. Събитието ще се състои днес и утре и е по програмата на Национален комитет за честването на 130-годишнината от Съединението на България под председателството на президента Росен Плевнелиев, съобщиха от Регионалния исторически музей в Пловдив.

В програмата са включени над 30 доклада на изследователи от Българската академия на науките (БАН), университетските центрове в София, Пловдив, Велико Търново, Шумен и Благоевград, музейни специалисти, експерти и преподаватели по история в българските училища.

Целта на конференцията в РИМ в Пловдив е да се докладват новооткрити факти за Съединението на България, пречупени през погледа на изследователите 130 години след събитията.

На 25-ти юни от 18.15 часа в зала „Съединение” ще бъде представен и сборник с докладите от националната научна конференция „Академик Иван Евстратиев Гешов (1849 – 1924) – държавник, общественик и учен, меценат на българската наука и култура”, която се проведе през ноември месец миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама