Бойко Ноев: С кръчмарски поглед над геополитиката нищо няма да постигнем, трябва да има сигурност

08:03, 25 юни 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Докато се гледа кръчмарски на геополитиката нищо у нас няма да се промени. България е член на НАТО и сме избрали своя път. За това имаме какво да получим. Имаме съюзници, които да ни защитят.Ние виждаме каква е отбраната в България. След като ние можем само и да се справим, защо да не ни пазят. Това каза бившият военен министър Бойко Ноев в ефира на бТВ.

Той беше поканен да коментира новината от вчера, че България е дала разрешение за разполагане на тежка техника на НАТО на у нас. Техниката няма да бъде сложена за постоянно, а за провеждане на учения.

България за разлика от Полша например, не настояваше за планове на сигурност от страна на НАТО. Полша и други членки искаха незабавни планове за сигурност. Ние си мълчахме и нищо не получихме. Тогава за България нямаше такива планове. Този въпрос беше задавам много слабо. Затова днес стигнахме до тук. Дойде моментът, казаа още Ноев.

На въпрос на водещия, дали това не е стратегия на НАТО, с която да стига все по близо до Русия, бившият военен министър посочи, че Русия беше агресора в източна Украйна.

"Руски самолети облитат нашите граници ежедневно. Въпросът е дали Българи е под натиск както другите държави" каза той.

Партизиране, безхаберие и безразборно харчене на пари. Нямаме армия и всичко, което се прави за обучения и сигурност за нас е добре дошло. До там сме се докарали, посочи Ноев.

Тези облитания които прави Русия, това което става в Украйна и в Гърция. Нашето правителство трябва да обърне внимание на проблема, категоричен е той.

В заключенич бившият министър каза : "Попитайте Плевнелиев и Кабинета защо се снишават, точно сега, когато искат да ни помогнат с техника и обучения. Ние не отоговаряме- „да, да идват”, ние пак казваме- „ами може, ще видим”.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама