Откриват фестивала за франкофонска песен "Златен ключ" в Пловдив

08:04, 25 юни 15 / Култура 25 843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официалното откриване на международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ“ в Пловдив ще се състои в Дома на културата „Борис Христов“ днес от  19.30 ч., съобщиха организаторите.

Концертът ще е с участието на българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, които са подготвили и акапелни изпълнения и завладяваща хореография. Сред звездните имена е и Антония Маркова - гласовитата пловдивска прима, първият лауреат на Фестивала „Златен ключ”.

Организатор на събитието е почетното консулство на Франция - Алианс Франсез Пловдив със специалното съдействие на Община Пловдив. Водещ ще бъде самият основател на фестивала Бернар Руо.

На 26 юни ще се проведе и финалът на националния конкурс за франкофонска песен. В състезанието ще се включат  изпълнители от цяла България. Първата награда е златна гривна -  уникална авторска изработка на майстора бижутер от Пловдив Тодор Кузмов.

На 27 юни пък всички изпълнители ще подарят един неповторим франкофонски спектакъл на пловдивчани.

Началният час на концертите е 19.30 ч. в Дом на културата „Борис Христов”. Входът е свободен и е с изключителното съдействие на Община Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама