Десетина души на протест пред общината заради размириците в "Орландовци"

10:05, 25 юни 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едва десетина души се събраха на протест пред сградата на Столичната община. Той бе организиран заради размириците в кв. "Орландовци", предаде репортер на София Topnovini.bg.

Протестиращите бяха главно представители на ВМРО. Те опънаха пано със снимки на гетата в квартала през 2010 година и днес. Юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрера обясни за София Topnovini.bg, че протестът им е провокиран от скандалните снимки, на които ясно се вижда, че гетата в "Орландовци" са се разраснали петорно и шесторно само за 5 години.

"Ако се загледате в снимките, ще видите, че дори на места са поставени стълбове за електрозахранване до колибите. Кой го е позволил това? Това са само частни имоти, а хората не могат да ги ползват", каза той.

По думите му, миналата седмица кметът на район "Сердика" Тодор Кръстев е поел ангажимента пред жителите на "Орландовци" и пред ВМРО да започне премахването на незаконните постройки. Протестът се прави точно днес, тъй като днес е редовната сесия на Столичния общински съвет, която започва след минути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама