Пловдивските ученици проверяват резултатите от първото класиране за гимназиите

10:49, 25 юни 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивските ученици могат да проверят резултатите от първото класиране за гимназиите в сайта на МОН, в сайта на Регионалния инспекторат по образованието - Пловдив, и в училището-център, където са подали документите за участие в класирането.

Проверката се извършва по ЕГН и входящ номер, когато кандидатстват за училища в региона, в който са полагали изпитите. Когато учениците кандидатстват за училище в друг регион, в който не са полагали изпити, проверката на класирането се извършва по ЕГН и избор на съответния регион, поясни старши експертът по организация на средното образование Рангел Райчев.

Записването на ученици на І етап на класиране или подаването на заявление за участие във ІІ етап започва на 26 юни, петък, и ще продължи до 30 юни. Образец на заявление за участие във втори етап на класиране се предоставя от училището, в което ученикът е приет на първи етап на класиране. В заявлението учениците не може да променят и пренареждат желанията си. Участниците във второ класиране запазват мястото си от първо класиране само ако не бъдат класирани на по-предно свое желание.

Учениците се записват в училището, в което са приети, като подават следните документи: заявление до директора; оригинал на удостоверението за завършен VІІ клас; оригинал на медицинско свидетелство, издадено от лекуващия лекар на ученика, необходимо при кандидатстване за специалности от професии; удостоверение за преместване, издадено от директора на изпращащото училище; характеристика за развитието на ученика.

Резултатите от втория етап на класиране ще бъдат оповестени на 3 юли, а записването е от 6 до 8 юли. Незаетите места след записването на учениците от втори етап ще бъдат обявени в сайта на РИО на 9 юли. Резултатите от трети етап на класиране ще бъдат оповестени на 16 юли. Класираните на трети етап ученици се записват в училището, в което са класирани в работните дни от 17 юли до 20 юли . 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама