Фандъкова: Не може и да става дума за изборен туризъм в София

11:21, 25 юни 15 / Политика 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не може и да става дума за изборен туризъм в София. По мое нареждане районните кметове строго следят Закона за граждански регистрации. Според него на всеки гражданин, пожелал да смени регистрацията си, се изискват документи за собственост или документи за сключен договор за наем. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на редовното заседание на Столичния общински съвет, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Изказването й е във връзка с отчет за това какво е направила Столичната община по повод събитията в "Орландовци". По думите на Фандъкова, в София трябва да бъдат регистрирани поне 200 хиляди души, за да бъдат обърнати резултатите на изборите в столицата.

Пред общинските съветници тя посочи, че в последните години общината работи с добри резултати по отношение на незаконните строежи.

"Няколко дни преди боя в "Орландовци" районният кмет вече беше готов с постановления за премахване на 14 незаконни постройки. Всеки, който си мисли, че можем просто да отидем и да съборим някоя къща ще му кажа, че не е толкова лесно. Това е дълъг процес, който трябва да мине през редица законови изисквания", каза тя.

Фандъкова добави, че са десетки примерите за ефективната работа на СО по премахване на незаконните ромски гета в града.

"Във всички райони премахнахме десетки незаконни постройки. Девет такива бяха отстранени в район "Красна поляна". Скоро премахнахме и две от легендарните гета в кв. "Люлин", които бяха там повече от 40 години. В Студентски град бройката на премахнатите също е голяма", посочи кметът.

По повод различни обвинения, че не се инвестира в район "Сердика", Фандъкова обясни, че обвиненията са безпочвени. По думите й, в района се инвестира много и предстои да се инвестира още. Като пример тя даде реконструираните детски градини и училища в района.

Фандъкова обясни, че до месец ще бъдат сложени и 5 камери в кв. "Орландовци" на мястото, където стана боя между българи и роми преди дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама