Прочетоха смъртната присъда на атентатора от Бостън, той се извини за стореното

11:35, 25 юни 15 / Свят 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Джохар Царнаев, извършил атентатите по време на бостънския маратон преди две години, се извини на жертвите, пострадалите и техните близки, предадоха световните агенции. Това се случи по време на съдебното заседание късно снощи, на което официално бе прочетена смъртната му присъда.

„Искам да се извиня на жертвите и на оцелелите. Съжалявам за животите, които отнех, за страданията, които причиних, за щетите, които нанесох. Надявам се Аллах да бъде милостив към мен, брат ми и семейството ми“, каза Царнаев.

Това е първото публично изявление на Царнаев, който до момента не е показвал каквито и да е емоции и беше обявявал няколко пъти, че не съжалява за действията си, които според него са част от "свещената война срещу Америка". Затова извинението му предизвика смесени реакции сред ранените и близките на загиналите и ранените в атентата.

На 15 април 2013 г. по време на Бостънския маратон беше извършено бомбено нападение, в резултат на което загинаха трима души, а десетки бяха ранени. В последвалото издирване и преследване на извършителите, единият атентатор, Тамерлан Царнаев, беше убит от служители на реда, а по-малкият му брат Джохар беше задържан. Той бе признат за виновен по всичките 30 обвинения срещу него на 8 април тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама