Мениджъри на производствени предприятия участваха в семинар в РУ

12:32, 25 юни 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Факултетите по Бизнес и мениджмънт и Машинно-технологичен, съвместно с консултантска компания, организираха практически семинар за новия подход в производствения мениджмънт – методологията LEAN. Тя обединява ключови инструменти за успешно производство, които са изпитани и се прилагат на практика в японски компании, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

40 представители на водещи индустриални предприятия присъстваха на събитието в Русенския университет. Те се запознаха с различни методи за управление на складовите запаси от суровини и материали, за съчетаване на операциите в производството по най- икономичния начин, оптимизиране на незавършеното производство, интелигентна схема за подреждане на машините, подобряване на производителността по мотивиращ за работниците начин.

Акцентът беше поставен върху подобряване конкурентоспособността на предприятието, като се скъси времето за производство, намалят се нуждите от складови запаси, повишат се гъвкавостта и адаптивността на компаниите според пазарните изисквания и нуждите на клиентите. В рамките на презентациите бяха представени и добри примери от вече внедрени LEAN подходи в няколко русенски предприятия.

Основните компоненти на съвременния LEAN производствен мениджмънт са част от обучението на студентите в Русенския университет. Чрез семинари с участието на предприемачи се изгражда успешна връзка между знанията и уменията на младите специалисти и нуждите на бизнеса.

Целта е, от една страна, постоянно да се подобряват качеството и конкурентната позиция на фирмата, а от друга - успешната професионална реализация на завършващите специалисти. В този процес ролята на университета за подобряване на бизнес средата в региона става все по- важна, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама