За втори път удължиха работата на комисията за състоянието на енергетиката

14:00, 25 юни 15 / Политика 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народното събрание за втори път удължи срока на действие на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България към 31 януари 2015 г., предаде репортер на София Topnovini.bg.

Предложението за втори път идва от председателя на комисията Валери Симеонов, председател на ПГ на Патриотичния фронт. Отново идеята е мотивирана с аргумента, че определеният срок е недостатъчен, за да свършат набелязаните дейности. Депутатите гласуваха със 101 гласа "за", един бе "против", а въздържали се нямаше.

По време на дебатите депутатът Десислав Чуколов(АТАКА) попита защо Валери Симеонов не е присъствал на дебатите тази седмица и къде е сега, когато удължават работата на комисията, оглавявана от самия него. Атакистът намекна, че най-вероятно лидерът на патриотите е излязъл в предсрочна ваканция.

Валентин Касабов от ПГ на Патриотичния фронт заяви, че Симеонов не е на почивка, а е в Страсбург, където обсъжда важни теми и подчерта, че не е на екскурзия в екзотичен курорт.  

"Тези възклицания "а-у" ще ги оставите, когато духне белият вятър", заяви от парламентарната трибуна Касабов в отговор на репликите от лявата част на залата.

Чуколов дупликира политическия си опонент като посочи, че Симеонов прекрасно знаел, че тази седмица ще се гласуват важни решения за българската енергетика. "Липсата на Валери Симеонов тази седмица по никакъв начин не спомогна за дебата", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама