Перущица приема форум "Възраждането – преди и сега"

15:08, 25 юни 15 / Култура 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото издание на проекта "Възраждането – преди и сега" ще се проведе на 27 юни, събота, в Перущица.

"Крехкото гражданско общество в България си проправя път с личностите си и каузите, зад които застава и гради свое верую. Отношението към материалното и духовното, като че ли се променя и това силно ни напомня Българското Възраждане. Или поне така ни се иска да бъде. Голямото наистина е в малкото. Така си мислиш, когато видиш Перущица. Историческият спомен тук е свързан изконно с това, че животът не е по-голям от свободата, споделиха организаторите на проекта от инициатива "Гражданска призма" и партньорите им от "Софийски дискусионен форум".

Форумът ще протече в две части. От 11 часа в Дановото училище стартира дискусия с участието на Юлия Берберян, Мануела Малеева, Камен Алипиев, Емил Джасим, Васил Гюров, Бойко Колев, Кирил Кадийски.

В 20,00 часа край Червената църква пък ще се проведе етно рок концерт с участието на групите "Ревю", "Мерудия", фолклорна група "Ваня Вълкова и приятели": Ваня – вокали, Пейо Пеев –  гъдулка, Петко Кънев – кавал, Петър Миланов – китара, Генади Рашков – тъпан и рок групата от Перущица "Ап-щрап".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама